Sony lanserar spelströmningstjänsten Playstation Now i Sverige

Sony lanserar nu Playstation Now i ett flertal nya länder, varav ett är Sverige. Tjänsten kostar 149 kronor i månaden och gör det möjligt att strömma Playstation-exklusiva spel till PC.

Tidigare under året meddelade Sony att företagets spelströmningstjänst Playstation Now inom kort skulle lanseras i ett flertal nya länder, däribland Sverige. Detta fem år efter att tjänsten ursprungligen lanserats, men då endast i ett fåtal utvalda länder.

Efter en kortare betaperiod blir nu tjänsten tillgänglig för alla i de medverkande länderna. Det innebär att det nu är möjligt för användare att strömma över 600 speltitlar direkt till sin dator eller spelkonsol, utan att äga spelet i fråga. Hela listan med spel finns samlad på Sonys webbplats och innefattar speltitlar som Red Dead Redemption, The Last of Us och Bloodborne.

För de som använder tjänsten på en Playstation 4 går även flera av spelen att ladda ned lokalt för att spela utan internetuppkoppling. Denna funktion är dock i dagsläget inte tillgänglig på PC/Windows.

Systemkrav för Playstation Now på PC

Rekommenderade systemkrav

Operativsystem

Windows 7 (SP1), 8.1 eller 10

Processor

Intel Core i3, 3,5 GHz eller högre
AMD A10, 3,8 GHz eller högre

Primärminne

2 GB

Lagringsutrymme

300 MB

Handkontroll

Dualshock 3, Dualshock 4 eller tredjepartskontroll med Xinput

För att använda Playstation Now krävs en Intel Core i3 ur ospecificerad processorfamilj, alternativt en AMD A10-processor. Utöver det specificeras även krav på en internetuppkoppling på minst 5 Mbit/s samt en kompatibel handkontroll.

Playstation Now finns tillgängligt nu och är gratis att pröva på i sju dagar. Därefter kostar den 149 kronor i månaden, alternativt 999 kronor för ett helt år.

Kommer du testa/har du testat Playstation Now? Dela med dig av dina tankar och erfarenheter i kommentarstråden!