Battlefield V:s battle royale-läge Firestorm hittar ut i videoklipp

Via ett läckt videoklipp ges en första glimt av battle royale-läget Firestorm, som planeras att läggas till gratis i Battlefield V senare under månaden.

Trenden med battle royale i spelbranschen har nog inte undgått någon under de senaste åren. Spel som Fortnite Battle Royale har nått stora framgångar och lockat till sig många spelare och även stora spelserier som Call of Duty har hoppat på trenden i form av spelläget Blackout. Senare under året släpps även ett liknande spelläge för Battlefield med namnet Firestorm.

Detaljerna kring DICE tolkning av battle royale-konceptet har hittills varit sparsmakade, men via Reddit hittar nu ett första videoklipp från spelläget ut på webben. Det handlar om en introduktion som förklarar hur Firestorm fungerar och den avslöjar att spelläget har många likheter med andra spel i genren.

Firestorm kan spelas antingen i grupper om en, två eller fyra personer och varje match börjar med att spelaren hoppar ut från ett flygplan för att landa på en utvald punkt på kartan. Därefter gäller det att överleva genom att plocka upp vapen, ammunition och utrustning som ligger utspridda över slagfältet.

Precis som i övriga spellägen i Battlefield kan en rad olika fordon användas för att korsa slagfältet snabbare. Klasserna från andra spellägen lyser dock med sin frånvaro i Firestorm då alla spelare ska ha samma förutsättningar att överleva.

När Firestorm släpps nämns inte, men DICE har tidigare bekräftat att det ska introduceras gratis för alla spelare någon gång i mars 2019.