99 testar Samsung Galaxy S10 Plus – flaggskepp utan stora kompromisser

Samsungs nya flaggskeppstelefon Galaxy S10 Plus testas av 99, som delar ut högt betyg tack vare förbättringar på nästintill samtliga plan.

På samma sätt som Apple varje år presenterar nya telefoner gör även andra stora tillverkare som Samsung och Google det. I slutet av februari 2019 var det Samsungs tur, med modellerna Galaxy S10, S10 Plus och S10e som bygger vidare på tidigare telefoner från tillverkaren.

Läs hela testet av Samsung Galaxy S10 Plus hos 99

Mobilexperterna tillika SweClockers syskonsajt 99 har testat toppmodellen Galaxy S10 Plus och intrycket är överlag väldigt positivt. En av telefonens största styrkor enligt dem är utan tvekan skärmen, som beskrivs som den bästa på marknaden just nu med hög ljusstyrka som resulterar i en imponerande videoupplevelse.

72138.jpg

Nytt med Galaxy S10 Plus är även skärmhålet för kameran, något som blivit omdebatterat på förhand. Testaren stör sig dock inte på det, men menar att det i högsta grad är en smaksak. Samsungs nya användargränssnitt One UI beskrivs även som mer lättnavigerat och ett direkt säljargument jämfört med konkurrenterna på marknaden.

Bland de mindre positiva aspekterna nämns den nya fingeravtrycksläsaren, som bygger på en lösning där ljudvågor studsar mot fingrarna. Enligt testaren funkar den väldigt sporadiskt och för att den ska fungera korrekt behöver man trycka hårdare jämfört med andra liknande teknik från andra tillverkare. Desto bättre fungerar ansiktsavläsningen, men inte heller den är utan sina brister.

Sammanfattningsvis beskrivs Samsung Galaxy S10 Plus som en förbättring på nästintill samtliga plan jämfört med föregångaren. En genomtänkt design både på hårdvaru- och mjukvarusidan, tillsammans med bra batteritid och utmärkt skärm resulterar i en modell som kan mäta sig med de allra bästa på marknaden.

Läs mer om Samsung: