Rykte: Xbox One S All-Digital Edition utan optisk läsare släpps i maj

Enligt uppgift lanserar Microsoft en ny variant av Xbox One S i maj 2019. Nytt är att den saknar optisk läsare och därmed får en lägre prislapp.

Mot slutet av 2018 rapporterades det att Microsoft arbetade på en ny version av sin spelkonsol Xbox One, vilken särskiljer sig från nuvarande modeller genom avsaknad av en optisk läsare. Målet är att pressa priset avsevärt och kunna erbjuda en lågprismodell som endast kan spela digitalt nedladdade spel.

Enligt Windows Central får konsolen namnet Xbox One S All-Digital Edition och Microsoft planerar att öppna upp för förbokningar av den i april. Lanseringen ska sedan ske i början av maj månad. Det har tidigare talats om företaget i samband med lanseringen påbörjar ett inbytesprogram, som låter kunder byta in fysiska utgåvor av spel mot digitala sådana.

Det spekuleras även kring att att Xbox One S All-Digital Edition blir den billigaste utgåvan av spelkonsolen. Enligt uppgifterna är det ännu inte känt om det blir några designmässiga förändringar utöver avsaknaden av optisk läsare, men sannolikt är att modellen blir påtagligt mindre.

Tidigare uppgifter talar för en prislapp runt 199 USD, motsvarande 2 000 kronor inklusive moms, något som ännu inte är bekräftat. Det ryktas även om en mer prispressad version som behåller den optiska läsaren, men när den släpps är ännu inte känt. Dagens Xbox One S har ett rekommenderat pris på 299 USD.

Skulle du vara intresserad av en Xbox One S utan optisk läsare till lägre pris? Varför/varför inte? Diskutera i kommentarstråden!