Apex Legends populärast när SweClockers röstar om bästa battle royale-spelet

Intresset för battle royale är stort på SweClockers, och populärast på forumet är utan tvekan Respawn Entertainments nyligen lanserade Apex Legends.

Battle royale-genren började smått för ett antal år sedan och har snabbt växt till att bli en av de största i spelbranschen. Spel som Playerunknown's Battlegrounds och Fortnite Battle Royale samlade snabbt ihop miljontals spelare på kort tid, vilket gjort att många andra i branschen hakat på trenden.

Det har lett till att det idag finns ett stort antal battle royale-spel på marknaden, som alla slåss om spelarnas uppmärksamhet. Ett av de som det talats om mest är Apex Legends, som lanserades i början av februari och nådde 25 miljoner unika spelare på lite mer än en vecka.

Nyligen frågade SweClockers vilket battle royale-spel som är det bästa och inte helt oväntat hamnar just Apex Legends på första plats med en majoritet av rösterna. Hela 48 procent av deltagarna föredrar Apex Legends över konkurrenterna och på andra plats hamnar Playerunknown's Battlegrounds med 35 procent av rösterna. Fortnite Battle Royale tar hem tredjeplatsen med endast 6 procent.

Många är eniga om att Playerunknown's Battlegrounds länge varit det bästa på marknaden, men att den platsen tagits över av Apex Legends. Detta då spelet erbjuder en ny tolkning av battle royale-konceptet, med karaktärer som alla har unika förmågor vilka kan användas för att få ett övertag i striden. Många gillar även det snabbare tempot jämfört med spel som Playerunknown's Battlegrounds.

Håller du med? Vilket battle royale-spel tycker du är det bästa? Diskutera i forumtråden!