Microsoft har länge talat om ambitionen om Windows som en enad plattform för alla företagets produkter, oavsett om det handlar om datorer, spelkonsoler eller surfplattor. Företaget har också arbetat mycket med att sammanföra PC/Windows och spelkonsolen Xbox, med sådant som Xbox Play Anywhere som ger tillgång till utvalda spel båda plattformarna vid köp.

Nyligen tillkännagav Microsoft den senaste testversionen av Windows 10 med versionsnumret 18334 och i samband med det bad de användare ladda ned spelet State of Decay från Microsoft Store och rapportera om problem. Varför de ber användare göra detta nämns inte, men sajten Thurrot rapporterar det är första steget för att underlätta lanseringar av Xbox-spel för Windows.

Filerna laddas ned från Xbox-servrarna istället för de som normalt sett används för spel från Microsoft Store och de använder formatet xvc, vilket även används för Xbox One-spel. När spelet installeras körs en process med namnet Microsoft Gaming Services, som installerar drivrutiner och ramverk relaterade till Xbox One.

Det spekuleras kring att Microsoft planerar att förena Windows och Xbox och därmed göra det lättare för utvecklare att ge spelare samma upplevelse oavsett plattform. Det talas även om att företaget kan göra det möjligt att spela Xbox-spel direkt i Windows i framtiden, men det handlar i dagsläget endast om spekulationer.

Läs mer om Microsoft Xbox:

Snabbfråga – hjälp oss förbättra SweClockers!

Då och då dyker det upp frågor där vi på SweClockers vill veta vad medlemmarna tycker. Det kan handla om allt möjligt – innehåll, utseende, inriktning eller andra områden. Vi är väldigt tacksamma att just du tar dig tid att skicka in ett svar!

Vill du diskutera frågan, eller har du andra funderingar? Klicka dig vidare till diskussionstråden i Feedback-forumet!