Razer stänger ned sin spelbutik mindre än ett år efter lanseringen

På grund av omstruktureringar inom företaget stänger Razer inom kort ned sin spelbutik. Den digitala valutan Razer Silver ska dock leva vidare även efter nedstängningen.

På senare tid har allt fler aktörer valt att öppna egna spelbutiker på PC-plattformen, däribland Discord och Razer. De sistnämnda lanserade sin spelbutik Razer Game Store i april 2018 och den utmärkte sig genom digital valuta kallad Zsilver, som kunder samlade på sig genom köp i butiken.

Tio månader efter att butiken öppnat meddelar nu Razer att de stänger ned den från och med den 28 februari 2019. Enligt företaget görs detta på grund av vissa omstruktureringar inom bolaget, men någon mer konkret anledning än så anges inte.

De berättar att de istället satsar på sin digitala valuta Razer Silver och därigenom introducera diverse erbjudanden på spel och kringutrustning. Spel som köpts via butiken kommer fortsätta fungera även efter att den stängts ned och förbokningar av ännu icke lanserade speltitlar gäller fortfarande.

När det kommer till användarnas information som delats med företaget samarbetspartners meddelar Razer att den kommer tas bort.

Läs mer om digitala spelbutiker: