FZ recenserar Far Cry: New Dawn – underhållande action i slarvig förpackning

Ubisofts långlivade spelserie Far Cry utökas snart med ytterligare en del, som återigen bjuder på äventyr och skottlossning i Hope County. Syskonsajten FZ har tagit tempen på speltiteln.

Den välrenommerade utvecklaren Ubisoft släppte i fjol Far Cry 5, där skådeplatsen är Hope County i USA. På den amerikanska landsbygden ska spelaren bekämpa den fanatiska religiösa sekten New Eden, och i sann Far Cry-anda görs detta med automatvapen, pilbåge och eldkastare.

Läs hela recensionen på FZ

I december 2018 presenterade Ubisoft Far Cry: New Dawn, som utspelar sig 17 år efter föregångaren i ett kärnvapenhärjat Hope County. Titeln lanseras den 15 februari och inför detta har spelsajten FZ laddat vapnen och äntrat den postapokalyptiska spelvärlden, för att se vad spelet har att erbjuda.

Far Cry new dawn.jpg
Far Cry new dawn 4.jpg

Naturen har återhämtat sig från nämnda atombomber, men muterade djur påminner om det som har varit. Även skurkarna har återhämtat sig och den religiösa sekten har ersatts av ett sadistiskt tvillingpar med tillhörande hejdukar.

Förutom det är också spelarens karaktär ny, medan många andra karaktärer känns igen från Far Cry 5. Målet med spelet är att återuppbygga det sargade Nordamerika, vilket innefattar att ta över utposter, samla etanol och skaffa nya allierade.

FZ-skribenten Fredrik Eriksson understryker att Far Cry: New Dawn inte alls är lika välpolerat som föregångaren – kartan är tommare, uppdragen är färre och AI:n är fylld av buggar. Trots detta finns de många elementen som många Far Cry-spelare efterfrågar, i form av actionfyllda strider och explosioner, samtidigt som många moment kan göras mer diskret.

Far Cry new dawn 3.jpg
Far Cry new dawn 2.jpg
Far Cry new dawn 1.jpg

Ett nytt spelelement är expeditioner, som innebär att spelaren får göra uppdrag på platser såsom Alcatraz, ett nöjesfält och i Florida. Skribenten menar att denna del är extra bra i samarbetsläget, men läget har en hel del att förbättra när det kommer till fördelning av framsteg och belöningar.

Slutbetyget för Far Cry: New Dawn landar på 3 av 5, där den action och utposterna som hör spelserien till väger tungt för betyget. Det är dock tydligt att utvecklarna har känt en viss tidspress, och den slarviga uppbyggnaden samt bristen på nytt innehåll räknas till nackdelarna.

Har du planer på att plocka fram bössan den 15 februari, för att bjuda de sadistiska tvillingarna på lite motstånd? Diskutera i kommentarerna!