Supermicro satsar på moderkort för konsumenter under 2019

Servermarknadens Supermicro ska återigen börja satsa på moderkort för vanliga konsumenter, där fokus ska ligga på hög kvalitet och stöd för nya tekniker och gränssnitt.

Namnet Supermicro är idag ett det flesta associerar med moderkort för servrar och mer professionella användningsområden. Företaget har sedan flera år tillbaka även tillverkat moderkort för vanliga konsumenter och gör det än idag. Det rörs sig bland annat om modeller för Intels senaste styrkrets Z390.

I en intervju med Kitguru berättar Supermicro-chefen Vik Malyala att företaget påbörjat en ny satsning på gaming-moderkort och ska släppa nya modeller under 2019. Målet är att erbjuda modeller av hög kvalitet som kan konkurrera med stora aktörer som Asus och Gigabyte och Malyala tror att företagets vana när det kommer till att tillverka högpresterande servermoderkort kommer gynna dem.

Malyala berättar även att företagets konsumentinriktade moderkort får stöd för moderna tekniker som Intel Optane, och de planerar att vara tidigt ute med sådant som PCI Express 4.0 och stöd för minnesstandarden DDR5. Supermicro har historiskt sett varit exklusiva för Intel på konsumentmarknaden, men Malyala ser stora möjligheter för att erbjuda modeller för AMD och sockeln AM4.

Någon tidsram för när de planerar att lansera sina nya moderkort anges inte. Klart är dock att det ska ske under 2019 och troligt är att modeller släpps i samband med nya processorer från Intel. Tanken är också att satsningen ska fortsätta även under kommande år.

Vad tror du, kan Supermicro utmana stora aktörer som Asus, Gigabyte och MSI? Diskutera!