Microsoft antyder om ny Hololens under Mobile World Congress

Den 24 februari håller Microsoft en presskonferens inför Mobile World Congress i Barcelona. I ett videoklipp antyder företaget om att de under denna avtäcker en ny version av Hololens.

Det har gått fyra år sedan Microsoft för första gången presenterade sitt AR-headset Hololens. Produkten var först tänkt att släppas för konsumenter, men under utvecklingens gång ändrades planerna och Microsoft riktade istället Hololens mot utvecklare och mer professionella användningsområden.

I februari 2017 rapporterades det att en uppföljare till Hololens skulle dröja till år 2019. I ett videoklipp antyder nu Microsoft om att ett avtäckande av en uppföljare kan komma att ske inom kort. Videoklippet är endast 42 sekunder långt och visar vad som tros vara en processor samt någon typ av kolfibermaterial.

Något som ytterligare styrker att det är just Hololens det rör sig om är att videoklippet är publicerat av Alex Kipman, som arbetat med Hololens sedan starten och är en av skaparna bakom AR-headsetet. Det har tidigare rapporterats att enheten blir lättare än föregångaren, samtidigt som den får högre prestanda tack vare Qualcomms Snapdragon 850-processor.

Andra nyheter det talas om är större synfält (eng. field of view), något som många menade var en av de stora nackdelarna med nuvarande Hololens. Microsoft har tidigare bekräftat att uppföljaren även får en egenutvecklad AI-krets som byggs in i den holografiska processorn, Holographic Processing Unit (HPU), och ska bidra till att minska latenser samt möjliggöra röststyrning.

Microsoft väntas avtäcka nya Hololens under sin presskonferens den 24 februari. Mobile World Congress pågår från 25 till 28 februari.

Läs mer om Microsoft Hololens: