Logitech MX518 i ny version butikslistas hos svensk återförsäljare

Efter att en ny version av Logitechs populära MX518 hittat ut i Kina är Sverige-lanseringen nära förestående. Nu listas speldonet hos Webhallen, som avslöjar båda lanseringsdatum och pris.

Inom kringutrustning väger personliga preferenser ofta tyngre än mycket annat och det är lätt att fastna vid en design eller form. Titt som tätt efterfrågas därför nya utgåvor av gamla klassiker. En populär spelmus från förr är Logitechs MX518 som i november 2018 lanserades i uppdaterat utförande i Kina.

Logitech-MX518-webhallen.jpg

Det är sedan tidigare känt att nya Logitech MX518 skulle lanseras i Europa under våren. Nu avslöjar en butikslistning hos Webhallen att lanseringen äger rum den 19 februari. Samtidigt framgår att priset för spelmusen landar på 599 kronor, vilket är i linje med bolagets nu aktuella G403 Prodigy Wired.

Specifikationsmässigt handlar det om optiska sensorn Hero 16K med upplösning på upp till 16 000 DPI som används i de trådlösa modellerna G Pro Wireless och G502. Nya Logitech MX518 kommer dessutom med inbyggt minne, i vilket det är möjligt att spara profiler som skapas i Logitech Gaming Software (LGS).

Förutom ny sensor och elektronik på insidan väntas Logitech inte ha gjort några stora förändringar, utan vill med nya MX518 tydligt leverera en uppdaterad version av en bland många gamla entusiaster älskad spelmus.

Ser du fram emot nya Logitech MX518? Var det verkligen bättre förr eller är det nostalgin som kittlar nerverna? Diskutera i kommentarerna!