Apex Legends fortsätter växa – når 25 miljoner unika spelare

En vecka efter lanseringen meddelar utvecklaren Respawn Entertainment att spelet Apex Legends nått 25 miljoner unika spelare, och en högstanivå på 2 miljoner spelare samtidigt.

I början av februari avtäckte Respawn Entertainment sin nya speltitel Apex Legends. Till skillnad från tidigare spel från utvecklaren är Apex Legends gratis och blandar battle royal med MOBA-inspirerade element, med olika klasser som alla har unika förmågor.

Åtta timmar efter lanseringen meddelade utvecklaren att spelet testats av en miljon unika användare och tre dagar senare hade samma siffra uppgått till 10 miljoner. Nu berättar utvecklarens VD Vince Zampella att den siffran på bara en vecka fördubblats och spelet har nått 25 miljoner unika spelare.

När det kommer till antal spelare samtidigt har de även där nått en ny rekordnivå för spelet, med 2 miljoner användare. Siffrorna är fortfarande betydligt lägre än konkurrenten Epics Fortnite, som mot slutet av 2018 slog nytt rekord med 8,3 miljoner samtidiga spelare och över 200 miljoner totalt.

Zampella berättar att företaget har stora planer för spelet framöver och närmast i tiden ligger vad de kallar för Season One, som bland annat innefattar ett Battle Pass i mars. De planerar även att lägga till nya vapen, föremål samt karaktärer i samband med det.

Apex Legends kan i dagsläget endast spelas i grupper om tre, till skillnad från andra i samma genre där det är möjligt att slåss själv eller i grupper om två. Tidigare läckor talar dock för att detta även ska läggas till i Apex Legends, men det är ännu inte bekräftat.

Har du testat Apex Legends? Vad tycker du om spelet? Diskutera!