Respawn bekräftar Apex Legends – battle royale i Titanfall-universumet

Senare under dagen avtäcker Respawn sin nya speltitel Apex Legends, vilken uppges vara ett battle royale-spel i samma universum som Titanfall.

Spelutvecklaren Respawn Entertainment grundades år 2010 av Vince Zampella och Jason West, som tidigare arbetat på Infinity Ward med spel som Call of Duty 4: Modern Warfare. Sedan grundandet av studion har de två stycken speltitlar – Titanfall samt uppföljaren Titanfall 2.

Efter ihärdiga rykten bekräftar nu VD:n Vince Zampella att Respawn arbetar på en ny speltitel med namnet Apex Legends. Vad för typ av spel det rör sig om är ännu okänt, men uppgifter talar för att det är en battle royale-titel som utspelar sig i Titanfall-universumet. Precis som studions tidigare spel uppges även Apex Legends använda en modifierad version av Valves spelmotor Source.

Till skillnad från andra i samma genre uppges Apex Legends ha stöd för upp till 60 spelare samtidigt, uppdelade i lag om max tre personer. En skillnad mot Titanfall ska vara att spelaren inte kan kalla in en Titan för extra hjälp i striden, utan spelet ska istället fokusera på ett MOBA-liknande koncept med olika karaktärer som alla har unika förmågor.

Apex Legends avtäcks officiellt under en livesändning på spelets Twitch-kanal klockan 17:00 den 4 februari. Enligt tidigare uppgifter ska spelet även släppas i samband med avtäckandet.

Vad tror du om ett battle royale-spel i Titanfall-universumet? Diskutera i kommentarstråden!