Sonys egna studior fokuserar på spel för Playstation 5

Utvecklarenheterna för Playstation 5 uppges finnas ute hos Sonys egna spelstudior, vilka fokuserar allt mer på titlar för den nya spelkonsolen.

Det råder inga tvivel om att en ny generation spelkonsoler från Microsoft och Sony är i antågande. De båda aktörerna håller dock locket på om vad som komma skall eller när nykomlingarna är aktuella, men allt mer pekar mot en lansering tidigast i slutet av år 2019 eller som senast någon gång under 2020.

Sony also has a couple of unannounced games (already existing IP) with PS4 in mind but I'm conscious that there have been discussions around making them cross gen/next gen titles. In general, most of the focus for Sony 1P is on PS5 right now.

Nu rapporterar den välrenommerade analytikern Daniel Ahmad att Sony är på god väg med Playstation 5 och att de egna spelstudiorna i allt större utsträckning fokuserar på denna. Det ska ändå finns ett antal ännu icke tillkännagivna spel för Playstation 4, men status för dessa kan komma att ändras.

Internt pågår diskussioner om att vissa av dessa spel även ska bli titlar för Playstation 5, vilket bör innebära att de släpps i ytterligare en utgåva som drar nytta av den nya generationens hårdvara. Andra spel ska rentutav kunna skjutas på framtiden och bli lanseringstitlar exklusiva för Playstation 5.

PS5 dev kits are out there and I've heard positive things about it. But I wouldn't expect any information in the immediate future.

Vidare framgår att utvecklarenheter är ute i det vilda, men att det trots detta lär dröja innan mer konkret information om Playstation 5 blir känt. Ahmad spekulerar dock i att det är möjligt att fler detaljer läcker ut i samband med Game Developers Conference (GDC), som äger rum 18–22 mars i San Francisco, USA.

Medan lite är känt tror många bedömare att både Sony och Microsoft fortsätter sina samarbeten med AMD, som gör systemkretsarna för Xbox One (S/X) och Playstation 4 (Pro). Sett till specifikationerna ryktas det om åtta kärnor Zen, en grafikdel baserad på arkitekturen Navi och mer än 8 GB minne.

Källa: Resetera

Läs mer om nästa generations spelkonsoler: