Noctuas nya kylpasta NT-H2 lovar lägre temperatur än populära NT-H1

Noctuas välbeprövade kylpasta NT-H1 får efter över tio år en uppföljare i form av NT-H2, vilken ska ge lägre temperaturer jämfört med föregångaren.

Att byta processorkylare för att uppnå lägre temperaturer är en vanlig företeelse bland många entusiaster. Proceduren ackompanjeras även av att kylpastan mellan processor och kylare byts ut och det finns idag en rad olika märken och tillverkare som erbjuder detta.

En av dem är Noctua, som sedan 2007 haft sin kylpasta NT-H1 vilken medföljer vid köp av företagets kylare. Nu lanseras uppföljaren NT-H2 vilken bygger vidare på föregångaren, men kommer med vissa förbättringar. Enligt Noctua själva består den av en förfinad blandning av metalloxid och företagets interna tester visar på temperatursänkningar med upp till 2°C jämfört med föregångaren.

NT_performance_comparison_border.jpg

Förutom NT-H2 släpper företaget även rengöringsdukar med det kryptiska namnet NA-CW1 anpassade för att ta bort kylpasta. De medföljer vid köp av NT-H2, men kan även köpas separat i paket om 20 stycken.

Kylpastan fungerar med alla typer av kylare och kan användas i upp till fem år innan det rekommenderas att den byts ut. Noctua NT-H2 släpps i varianter om 3,5 och 10 gram, med en prislapp på 12,99 respektive 24,99 euro. Det motsvarar 130 respektive 260 kronor.

Läs mer om Noctua: