Samsung avtäcker lagringsminne på 1 TB för smarta telefoner

Två år efter introduktionen av lagringskretsar på 512 GB dubblerar Samsung utrymmet till 1 TB. Detta tätt inpå den stundande lanseringen av flaggskeppet Galaxy S10.

Under 2017 presenterade Samsung sin då senaste milstolpe när det kom till lagring för smarta telefoner, i form av EUFS-lagring med en kapacitet på 512 GB. Minnestypen är Samsungs egenutvecklade och används i flera modeller på marknaden, däribland företagets egna Galaxy S- och Galaxy Note-serie.

Nu avtäcker bolaget nästa steg i utvecklingen, med en lagringskapsel på 1 TB. Återigen handlar det om lagringstypen Embedded Universal Flash Storage (EUFS) och består av endast en kapsel med flashlagring. Enligt Samsung har minnet en läshastighet på 1 000 MB/s, vilket de menar är tio gånger snabbare än ett vanligt Micro SD-minneskort.

För att dubblera lagringskapaciteten jämfört mot tidigare används 16 stycken minneskretsar på 512 Gb (64 GB) vardera ur Samsungs femte generationens V-NAND. Den nya lagringskapseln är redan i produktion och ska användas i nästa generations mobila enheter, men exakt vilka det rör sig om är ännu okänt.

Diskutera Samsung och andra mobiltillverkare i forumet

Högst troligt är att Samsungs nya lagringsminne kommer användas tillsammans med en av bolagets kommande mobiltelefoner. Tidigare rykten har talat för att Samsungs kommande Galaxy S10-serie ska lanseras i utföranden med upp till 12 GB primärminne och 1 TB lagringsutrymme.