En av de stora skärmnyheterna under CES 2018 var ett koncept Nvidia kallade för BFGD – Big Format Gaming Display. Det handlar om TV-liknande gamingskärmar på 65 tum som även kommer bestyckade med funktioner såsom fullskalig HDR och hög uppdateringsfrekvens. Konceptet återvände under CES 2019, i form av en modell av HP som lanseras inom kort.

Under mässan avslöjades att skärmen släpps 24 februari i USA och nu listas modellen hos den svenska återförsäljaren Inet. Där fram även det svenska lanseringsdatumet som blir en månad senare, den 22 mars. Hos återförsäljaren listas två varianter av skärmen, en med och en utan soundbar vilket även påverkar prislappen något.

För modellen med inbyggd soundbar hamnar prislappen på 47 999 kronor medan den utan kostar 42 999 kronor. Detta ligger i linje med det amerikanska priset på 5 600 USD, vilket motsvarar cirka 50 000 kronor. Sett till panelen handlar det om en 64,5-tumsmodell med en VA-panel och en upplösning på 3 840 × 2 160 pixlar med uppdateringsfrekvensen 120 Hz.

Skärmen är även certifierad enligt DisplayHDR 1000 och har därmed en maximal ljusstyrka på 1 000 nits tillsammans med bakgrundsbelysning i 384 zoner. Tillkommer gör även stöd för adaptiv bildsynkronisering genom Nvidia G-Sync och bildanslutningar i form av en Displayport och tre HDMI.

Förutom HP Omen X Emporium väntas även modeller från andra tillverkare bli tillgängliga, såsom Asus och Acer. Det är ännu okänt när dessa är tänkta att lanseras.

Läs mer om BFGD: