Cooler Master presenterar tre trådlösa mekaniska tangentbord med låg profil

Lågprofilbrytare signerade Cherry och trådlös anslutning över Bluetooth är ledorden för Cooler Masters nya tangentbord, som kommer i tre storlekar och med RGB-belysta tangenter.

Cooler Master är kanske främst kända för datorlådor och processorkylare, men under årets upplaga av teknikmässan CES visade företaget upp den nya nätaggregatsserien XG. Serien bygger på en egen plattform och de främsta försäljningsargumenten stavas 80 Plus Gold-certifiering och en städad layout

På senare tid har Cooler Master även storsatsat när det kommer till kringutrustning och företagets sortiment innehåller idag en uppsjö av tangentbord, möss och hörlurar i flera prissegment. På CES 2019 utvidgas denna del av produktportföljen ytterligare, när den taiwanesiska tillverkaren presenterar de mekaniska tangentborden SK621, SK631 och SK651.

Anandtech CM SK621.jpg

SK621 Bildkälla: Anandtech

Anandtech CM SK631.jpg

SK631 Bildkälla: Anandtech

Anandtech CM SK651.jpg

SK651 Bildkälla: Anandtech

Gemensamt för samtliga är de mekaniska brytarna, som är av typen MX Low Profile tillverkade av välrenommerade Cherry. Snarlika brytare används även på Corsairs tangentbord Corsair K70 RGB MK.2 Low Profile, vilket nyligen besökte SweClockers testlabb. Brytarna baseras på Cherry MX Red och har en aktiveringspunkt på 1,2 mm, att jämföra med 2 mm för originalet.

► Läs allt från #CES-2019

Ett av produkternas paradnummer är den trådlösa anslutningen via Bluetooth 4.0. Bolaget har dock inte avslöjat detaljer kring batteritid eller räckvidd, men trådbunden anslutning är också möjlig med medföljande USB Type-C-kabel. Trion är därutöver bestyckad med RGB-belysning, där ljuset kan justeras för varje enskild tangent genom Cooler Masters mjukvara Portal.

SK651 är ett fullskaligt tangentbord, medan SK631 är en så kallad tenkeyless-variant där siffersatsen skalats bort för en mindre enhet. För minstingen SK621 har ytterligare tangenter och funktioner avvarats, och tangentbordet har totalt 65 tangenter. Bortsett från storleken är de tre modellerna identiska.

Uppdatering 2019-01-13: På forumet Reddit skriver en företagsrepresentant att preliminära tidpunkter för lansering är satta. För SK621 gäller slutet av mars, medan SK631 och SK651 följer i slutet av maj respektive juli. Dessa hålltider ska även gälla för den svenska marknaden, men vilket prisspann produkterna landar inom är i dagsläget okänt.

Vilka preferenser har du när det kommer till tangentbord? Ska de vara fullskaliga och mekaniska, eller kanske minimala och trådlösa? Diskutera i kommentarerna!

Källa: Anandtech

Tack för tipset planders