Amazon uppges arbeta på tjänst för att strömma spel över internet

Även Amazon uppges arbeta på en tjänst för att strömma spel över internet, vilken väntas konkurrera med Microsofts Project Xcloud och Googles Project Stream.

Tjänster för att strömma spel över internet är inget nytt, men det är först på senare år det på riktigt blivit ett alternativ till vanligt spelande. Anledningen är att den tekniska utvecklingen gått snabbt framåt, vilket gjort att många nya aktörer gett sig in på området. Två av dem är Microsoft med sitt Project Xcloud och Googles Project Stream.

Enligt uppgifter till The Information planerar även Amazon att släppa en egen tjänst för att strömma spel över internet. Uppgifter till sajten talar för att Amazon redan har påbörjat diskussioner med flera spelutvecklare för att kunna erbjuda deras spel via tjänsten.

Likt Microsofts och Googles lösningar handlar det om en tjänst där spelen körs på kraftfulla servrar hos Amazon och strömmas till spelaren. Detta innebär lägre krav på hårdvaran för användaren, men beroende på avstånd till servern leder det också till viss fördröjning mellan knapptryck och det som händer på skärmen.

Något som talar för att uppgifterna stämmer är att Amazon på sin webbplats listar flera jobbannonser där de söker efter ingenjörer som ska arbeta med "Cloud Games". Amazon är också en av de största i världen när det kommer till molntjänster, med sin Amazon Web Services som nyligen lanserats i Sverige.

Det är ännu okänt när företaget planerar att lansera tjänsten, men enligt uppgift ska det ske någon gång år 2020 som tidigast.

Läs mer om strömmat spelande över internet: