Phanteks utökar varumärket Metallicgear med tre nya chassin

Phanteks bjuder på chassinyheter i form av tre nya modeller under varumärket Metallicgear, vilka ska erbjuda hög kvalitet till ett pressat pris.

Mässor såsom CES och Computex har för vana att bjuda på en rad nyheter när det kommer till hårdvara, där chassin är en av de stora produktkategorierna. En av tillverkarna som brukar visa sina nya alster är Phanteks, som under Computex 2018 introducerade sitt nya varumärke Metallicgear.

De tre modellerna som visades under Computex 2018 får under CES 2019 sällskap av tre nya – Neo Silent, Neo Air och Neo-G. Samtliga är designade av Phanteks själva och riktar in sig på budgetsegmentet, medan chassin märkta med Phanteks är mer premiuminriktade alternativ.

Företaget vill dock betona att budgetsegmentet inte nödvändigtvis behöver betyda kompromisser när det kommer till kvalitet. Istället hålls kostnaderna för Metallicgear-modellerna nere genom ta "smarta genvägar", bland annat genom att använda företagets egna nylanserade RGB-fläktar i Skiron-serien, som har ramar gjutna i ett stycke vilket blir billigare.

metallicgear-1.jpg
metallicgear-3.jpg

Neo Silent är den enklaste av de tre modellerna, med ett avskalat yttra utan RGB-belysning. Fronten är täckt av en panel tillverkad i aluminium. Det större syskonet Neo Air lägger, som namnet antyder, större vikt vid luftflöde med galler i fronten och bakom denna syns två stycken 120 mm-fläktar med RGB-belysning.

► Läs allt från #ces-2019

Neo-G är toppmodellen bland de som visas och även det lägger fokus på högt luftflöde. Återigen är det en datorlåda bestyckad med RGB-fläktar, men här av adresserbar typ som kan anpassas av användaren.

Metallicgear Neo Silent, Neo Air och Neo-G lanseras i mars och har en rekommenderad prislapp på 49, 59, och 69 euro. Det motsvarar cirka 500, 600 respektive 700 kronor.

Läs tester av chassin från Phanteks: