Be Quiet visar Dark Rock Slim – nätt tornkylare med ljudnivå i fokus

På CES 2019 visar tyska Be Quiet en ny medlem i kylarfamiljen Dark Rock. Dark Rock Slim är mindre än syskonen, men på menyn står fortfarande låg ljudnivå och kompetent kylförmåga.

Tyska Be Quiet har en rad olika produkter i sortimentet, och den senaste tiden har uppdaterade varianter chassiserien Silent Base varit på tapeten. Utöver datorlådor och nätaggregat tillverkar företaget luftkylare för processorer, där Dark Rock Pro 4 som kommer med dubbla torn och en specificerad kylförmåga på 250 watt utgör flaggskeppet.

På årets upplaga av CES 2019 visar Be Quiet det senaste tillskottet till Dark Rock-familjen i form av Dark Rock Slim, som blir seriens tredje och minsta variant. Det handlar fortfarande om en tornkylare, men tjockleken och höjden för kylflänsen av aluminium har tagit ett kliv ned i jämförelse med mellanmodellen Dark Rock 4.

bq-dark-rock-slim-6.jpg
bq-dark-rock-slim-7.jpg

Från vänster: Dark Rock Pro 4, Dark Rock 4 och Dark Rock Slim

bq-dark-rock-slim-5.jpg
bq-dark-rock-slim-4.jpg

Företaget listar inga exakta dimensioner, men känt är att den medföljande fläkten kommer vara en PWM-styrd Silent Wings 3 i 120 mm-utförande. Kylflänsen ackompanjeras vidare av fyra värmeledningsrör, som är anslutna till kylarens bottenplatta. För storebror Dark Rock 4 handlar det istället om sex värmeledningsrör och en 135 mm-fläkt.

Dark Rock Slim riktas främst till användare där höga primärminnen förhindrar större kylare, men som samtidigt önskar god värmeavledning och låg ljudnivå. För sistnämnda punkt finns dock inte heller några specifikationer att tillgå. Kylaren kan utrustas med ytterligare en 120 mm-fläkt, men i grundutförande uppges kyleffekten vara 180 watt – 20 watt lägre än för ovan nämnda mellanmodell.

► Läs allt från #CES-2019

Företaget meddelar att produkten släpps någon gång under årets andra kvartal och prislappen väntas landa omkring 50 euro, vilket motsvarar 500 kronor.

Läs mer om processorkylare: