Datorskärmar av det större slaget har gått från att vara en relativt smal nisch till att bli en populär företeelse på marknaden. Detta bland annat i och med Nvidias BFGD-koncept med 65-tumsskärmar anpassade för spel, som visades första gången under CES 2018 och blev verklighet under CES 2019.

Skärmar i de större storlekarna använder oftast paneler av typen LCD, men många väntar på att dessa ska bytas ut mot OLED som i dagsläget endast används av TV-tillverkare. Under CES 2019 avtäcker Alienware en av de första modellerna som använder sig av paneltekniken, med en datorskärm på 55 tum.

I specifikationsväg handlar det om 4K UHD-upplösning tillsammans med en uppdateringsfrekvens på 120 Hz. Sedd framifrån liknar den dagens TV-apparater med OLED-paneler, medan baksidan pryds av Alienwares logga samt LED-belysning. På baksidan finns även en Displayport, två HDMI samt tre USB-anslutningar.

Förutom designen och Displayport menar Alienware att det finns ytterligare en faktor som skiljer skärmen från en TV, nämligen Variable Refresh Rate (VRR). Detta är en teknik för adaptiv bildsynkronisering likt AMD Freesync eller Nvidia G-Sync och ska ge en bättre upplevelse vid spel.

► Läs allt från #ces-2019

Alienware har ännu inget lanseringsdatum för skärmen, men siktar på att lansera den under andra kvartalet 2019 till ett ännu okänt pris.

Läs mer om skärmar på CES 2019: