Nvidia G-Sync Ultimate är skärmar med 4K UHD, 144 Hz och HDR

Under CES 2019 introducerar Nvidia G-Sync Ultimate, en certifiering för högpresterande spelskärmar med hög upplösning, 144 Hz och HDR.

Sedan en tid tillbaka har Nvidia satsat mycket på gamingskärmar och att göra spelupplevelsen med företagets grafikkort så bra som möjligt. För detta har de bland annat G-Sync, en teknik för adaptiv bildsynkronisering som minskar input lag och relaterade problem vid spelande.

Nu introducerar Nvidia vad de kallar för G-Sync Ultimate, vilket är ett varumärke för spelskärmar som certifierats enligt ett antal kriterier. Precis som nuvarande G-Sync har Nvidia testat G-Sync Ultimate-skärnar för att säkerställa att de bland annat inte har några artefakter och att de inte flimrar. Det som särskiljer dem är dock fullskalig HDR med en ljusstyrka på 1 000 nits.

Image from iOS (4).jpg
gsync-ecosystem-jan-2019.png

Gemensamt för G-Sync Ultimate-certifierade modeller är även en upplösning på 3 840 × 2 160 pixlar samt en uppdateringsfrekvens på 144 Hz. Förutom det nämns även en responstid på 4 millisekunder samt avancerad bakgrundsbelysning och allt drivs av Nvidias senaste G-Sync-krets.

► Läs allt från #ces-2019

I dagsläget finns endast tre G-Sync Ultimate-certifierade skärmar – Asus ROG Swift PG27UQ, Acer Predator X27 samt kommande HP Omen X Emporium 65 – men fler väntas tillkomma. Den sistnämnda blir den första modellen under BFGD-varumärket, ett koncept som avtäcktes under CES 2018.

Läs mer om G-Sync och skärmar: