Amazons molntjänst Amazon Web Services lanseras i Sverige

Under Amazons presskonferens framgår det att det inte blir någon lansering av webbutiken i Sverige, i fall inte än. Istället handlar det om molntjänsten Amazon Web Services.

Under det senaste året har det talats mycket om att e-handelsjätten Amazon är på väg att lansera i Sverige. Nyligen gick företaget även ut med en inbjudan till en presskonferens vilken skulle hållas i Stockholm och många förutspådde att Amazon under denna skulle presentera den svenska webbutiken.

Så blev dock inte fallet, utan istället är det Amazons molntjänst Amazon Web Services som lanseras i Sverige. Enligt Amazon används tjänsten redan av ett stort antal företag i Norden, men en lansering i Sverige innebär att kundernas data aldrig behöver lämna landets gränser.

Lanseringen har varit på gång under en längre tid, då företaget under 2017 köpt mark i Eskilstuna, Västerås och Katrineholm där de bygger datacenter. Många menade på förhand att det handlade om lager för Sverige-etableringen, men det har ännu inte framkommit några uppgifter som pekar mot detta.

Nämnvärt är dock att en Sverige-lansering av Amazons webbutik ännu inte kan uteslutas helt. Detta bland annat då bolaget tidigare under året fört diskussioner med Postnord och andra logistikföretag för att hantera leveranser i Sverige.

Läs mer om Amazon i Sverige