Rykte: Nvidia "Turing" RTX-serien för bärbara datorer avtäcks under CES 2019

En av Nvidias stora nyheter under CES 2019 uppges vara mobila Turing-kretsar, med hela sex stycken nya grafikkort för bärbara speldatorer.

När Nvidia introducerar nya arkitekturer är det oftast grafikkort för stationära datorer samt datacenter som får den stora uppmärksamheten. Dessa följs därefter upp av mobila kretsar baserade på samma arkitektur, och är tänkta att användas i bärbara speldatorer.

Nya uppgifter talar nu för att mobila kretsar baserade på arkitekturen Turing är på väg och ett avtäckande kommer ske under teknikmässan CES 2019 i januari nästa år. Det handlar om Geforce RTX 2070 och RTX 2070 enligt Nvidias Max-Q-design, RTX 2060, RTX 2050 Ti och RTX 2050 för bärbara datorer.

Även RTX 2080 Max-Q uppges vara på gång, men det är okänt om denna presenteras under CES eller vid ett senare tillfälle. Det nämns att datorer med grafikkretsarna redan har börjat skickats ut till testare och liknande, men de kommer med andra drivrutiner med lägre prestanda. Detta tros vara för att förhindra läckor innan avtäckandet.

Nvidia väntas presentera de mobila grafikkorten den 6 januari, och recensioner blir tillgängliga från och med den 26:e samma månad. CES 2019 pågår mellan 8 och 12 januari 2019.

Källa: Wccftech

Läs mer om Nvidia RTX