Valve upphör med tillverkningen av Steam Link

Valve meddelar att Steam Link sålt slut och att de upphör med tillverkningen av den. Den mjukvara och hårdvara som finns kommer dock fortsatt stödjas av företaget.

Under 2015 lanserade Valve sin Steam Link, en strömningslåda som gör det möjligt att strömma spel från datorn trådlöst till TV:n. Produkten blev populär bland många entusiaster och såldes tillsammans med företagets handkontroll Steam Controller, men hade stöd för i princip samtliga modeller via USB-anslutning.

Via Steam framgår det nu att Steam Link sålt slut och att Valve upphört med tillverkningen av den. De berättar dock att de kommer fortsätta stödja de enheter som finns ute på marknaden samt de versioner av mjukvaran som släpps för olika plattformar.

SweClockers test av Steam Link från 2015

En av dessa är den Steam Link-applikation som släpptes för Samsungs smarta TV-apparater under 2017. Den tar bort kravet på en separat strömningslåda, då avkodningen av videoströmmen istället görs direkt i TV:n. Sedan en tid tillbaka finns även Steam Link för Android och en version för IOS är planerad, men har tidigare stoppats av Apple.

Använder du Steam Link? Vad tycker du om den? Diskutera i kommentarstråden!

Tack för tipset kelthar, NordhNet