Rykte: Valve utvecklar VR-headset med tillhörande Half-Life-spel

Valve har tidigare lanserat hårdvara i form av spelkontroller samt Steam Link. Nu ser företaget ut att äntra marknaden för virtuell verklighet med egenutvecklat VR-headset samt rörelsekontroller.

Nyligen publicerades bilder som enligt uppgift visar ett VR-headset från Valve. Företaget har tidigare ägnat resurser åt utveckling av virtuell verklighet, men har ännu inte lanserat någon egen hårdvara i segmentet. Valve gick däremot in och hjälpte HTC att lansera deras Vive-headset för två år sedan.

Nu har fler uppgifter framkommit kring Valves påstådda produkt och en källa till Uploadvr bekräftar att bilderna mycket riktigt föreställer ett VR-headset från det amerikanska företaget. Därtill nämns att upplösningen ska vara densamma som för HTC:s Vive Pro, vilket innebär 1 440 x 1 600 pixlar per öga.

För Valves kommande bidrag uppges ett synfält (eng. field of view) på 135 grader stå på menyn, vilket kan jämföras 110 grader som gäller för både Oculus Rift och HTC Vive. Enligt samma källa är det också möjligt att Valves nyligen avtäckta rörelsekontroller Knuckles EV3 medföljer vid lansering.

1508356684_preview_ev3_top2.png

Avslutningsvis nämns att en VR-baserad Half-Life-titel kan utvecklas i kombination med detta VR-headset, men sannolikt handlar det inte om det mytomspunna Half-Life 3 utan en prequel eller variant av ett tidigare spel. Huruvida en lansering av vare sig spel eller headset sker inom en snar framtid återstår att se och Valve har ännu inte uttalat sig om saken.

Läs mer om virtuell verklighet: