World of Warcraft Classic lanseras 2019

I fjol avslöjades att World of Warcraft Classic blir verklighet. Utvecklaren Blizzard meddelar nu att titeln släpps under sommaren 2019.

Blizzards populära spel World of Warcraft har miljontals aktiva spelare världen över. Genom flera expansioner och uppdateringar har spelet förändrats en hel del sedan lanseringen 2004, och många spelare längtar därför tillbaka till de tidigare utgåvorna. I november 2017 meddelade spelutvecklaren att World of Warcraft Classic blir verklighet.

Under årets upplaga av utvecklarens spelmässa Blizzcon presenteras ytterligare information gällande World of Warcraft Classic. Lanseringen ska ske någon gång under sommaren 2019 och spelet ska ingå i prenumerationstjänsten för World of Warcraft, som i inlägget på Twitter benämns som "Warcraft subscription".

Blizzard har tidigare varit tystlåtna kring spelet, men i september meddelades att det baseras på version 1.12: Drums of War. Under pågående Blizzcon 2018 har en demoutgåva av titeln också blivit tillgänglig för spelare att testa, och för den som inte besöker mässan krävs en digital biljett med en prislapp på 40 euro.

Diskutera World of Warcraft Classic i forumet!

Demoversionen av World of Warcraft Classic kan spelas fram till och med den 8 november och innehåller en startzon för Alliance samt en för Horde. Med den digitala biljetten följer också föremål till andra spel i utvecklarens produktportfölj, där Hearthstone och Overwatch är två exempel.