Google lanserar betaltjänsten Google Pay i Sverige

Efter Samsung Pay och Apple Pay släpps nu även Google Pay i Sverige. Tjänsten stöds vid lansering endast av bankerna Länsförsäkringar Bank och Nordea.

Mobila betaltjänster har blivit allt mer populära, med bland annat Swish som är den största i Sverige. Denna används dock främst för betalning mellan privatpersoner, och för betalning av varor och tjänster har bland annat Apple och Samsung sina egna betaltjänster, som båda lanserats i Sverige under det senaste året.

Även Google har sin egen tjänst Google Pay, som nu även den släpps i Sverige. Till skillnad från Apple Pay och Samsung Pay som endast fungerar med Iphone respektive Samsung-telefoner kan Google Pay användas med alla enheter som kör Android, samt datorer och surfplattor som har webbläsaren Chrome.

Den begränsning som finns är antalet banker som stödjer tjänsten, som i dagsläget endast är två stycken. Dessa är Länsförsäkringar Bank och Nordea och användaren måste ha ett betalkort från någon av dessa för att använda Google Pay.

Precis som Apple Pay kommer användaren även kunna lagra annat såsom biljetter och boardingkort i Google Pay. Tjänsten finns tillgänglig nu och ska enligt Google själva fungera med samtliga Android-modeller med Android 5.0 "Lollipop" eller senare.

Tack för tipset dlq84!