World of Warcraft Classic jämförs med originalet från 2005

Det är väntans tider för anhängare av World of Warcraft i klassisk tappning. En demoversion väntar under Blizzcon 2018, men entusiaster har fått igång mjukvaran i förtid.

Sedan lanseringen i slutet av 2004 har populära World of Warcraft genomgått stora förändringar. Expansioner och uppdateringar har modifierat spelet i grunden, vilket får många spelare att längta tillbaka till de ursprunliga versionerna.

Som svar på detta presenterade Blizzard under 2017 World of Warcraft Classic, baserat på version 1.12: Drums of War. Årets Blizzcon innebär första möjligheten att testa spelet, tack vare en demoversion både för deltagare på plats och tittare med digital biljett.

World-of-Classic-Classic.jpg

Mjukvaran har dock läckt ut i förtid, och genom att sätta upp en lokal miljö som emulerar Blizzards servrar har användaren Dodgy Kebaab lyckats komma in i klienten. Resultatet är en barskrapad miljö utan uppdrag eller karaktärer, men däremot med möjlighet att jämföra grafiken nu mot då.

Skillnaderna mot versionen från 2005 är bland annat andra texturer, förbättrad ljussättning och fler grafikalternativ i menyerna. För riktiga purister finns dock en inställning som ställer om utseendet för att helt motsvara 2005-varianten.

Demoversionen rullas ut officiellt i samband med Blizzcon 2018, som inleds den 2 november. Paketet innefattar två startzoner i spelet, med en för Alliance och en för Horde.

Diskutera World of Warcraft och andra rollspel i forumet