Sedan Microsoft släppte sin första hybriddator Surface Pro är det många tillverkare som försökt ta efter och förfina konceptet. En av dem är Samsung som under förra året släppte Galaxy Book, vilken kommer med Windows 10 och kan användas både som surfplatta och bärbar dator.

Nu avtäcker företaget uppföljaren Galaxy Book 2, där en av nyheterna är att processorn bytts ut från en Intel i5-7200 till Qualcomms Snapdragon 850. Bildpanelen är av typen Super AMOLED och har en upplösning på 2 160 × 1 440 pixlar, och precis som för den tidigare modellen handlar det om 4 GB primärminne och 128 GB lagringsutrymme.

Då det handlar om en så kallad Windows on ARM-enhet kommer Galaxy Book 2 med 4G/LTE-modem med hastighter på upp till 1 Gbps samt stöd för Wifi enligt standarden 802.11ac. Samsung utlovar även lång batteritid på upp till 20 timmar med Windows 10 i S-läge, där användaren är begränsad till applikationer som finns tillgängliga via Microsoft Store.

Nytt för årets modell är ett inbyggt stöd i bakkant (eng. kickstand), men i övrigt är mycket sig likt med två USB Type-C-, en Micro SD- och en 3,5 mm-anslutning. Datorn är även bestyckad med två kameror i fram- och bakkant på 5 respektive 8 megapixel.

Samsung Galaxy Book 2 lanseras den 2 november på den amerikanska marknaden och har en rekommenderad prislapp på 999 USD, motsvarande 11 300 kronor inklusive moms. När lanseringen sker i Sverige är ännu okänt.