Razer avtäcker Razer Phone 2 – trådlös laddning och RGB-belysning bland nyheterna

Lite mindre än ett år efter lanseringen av Razer Phone släpper nu Razer uppföljaren, som bland annat kommer med förbättrad skärm och stöd för trådlös laddning.

I november 2017 blev Razer en av de första tillverkarna på marknaden att lansera en telefon med mobilt spelande i fokus, med namnet Razer Phone. Den stod då ut från övriga smarta telefoner med sin skärm med en uppdateringsfrekvens på 120 Hz tillsammans med en synkroniseringsteknik likt AMD Freesync och Nvidia G-Sync.

Nu presenterar bolaget uppföljaren som inte helt oväntat får namnet Razer Phone 2. Utseendemässigt syns inga stora skillnader, men hörnen på telefonen är numera rundade och baksidan är täckt av glas. På baksidan syns även Razers logotyp, vilken med hjälp av det nya stödet för Razer Chroma kan lysa i regnbågens alla färger.

Phone2-gallery-02.jpg
Phone2-gallery-01.jpg

I specifikationsväg har systemkretsen uppgraderats till en Qualcomm Snapdragon 845, men mängden primärminnet och lagringsutrymmet stannar kvar på 8 respektive 64 GB. Razer ska dock släppa en modell med 128 GB vid ett senare tillfälle som bestyckas med en matt baksida.

Enligt Razer har även vissa mindre uppdateringar gjorts när det kommer till skärmen, som fortsatt är på 5,7 tum och har en upplösning på 1 440 × 2 560 pixlar. Företaget menar att den nu ska kunna hantera HDR-innehåll bättre tack vare högre ljusstyrka.

Andra nyheter är trådlös laddning via Qi-standarden samt att telefonen numera är IP67-klassificerad och tål därmed både vatten och damm. Razer har också gjort förbättringar för enhetens kamera och gått över till att använda sensorer från Sony med inbyggd bildstabilisering.

Razer Phone 2 med 64 GB lagring finns tillgänglig för förbokning nu via företagets webbplats och kostar 799 USD, motsvarande 9 000 kronor inklusive moms. Lanseringsdatum är än så länge okänt.