Apple slutar sälja instegstelefonen Iphone SE

I samband med avtäckandet av 2018 års Iphone-modeller försvinner flera telefoner från Apples webbutik, däribland 4-tumsmodellen Iphone SE.

Varje år har Apple för vana att hålla ett evenemang i USA, där de visar sina senaste produkter i bland annat Iphone- och Apple Watch-familjerna. Så var även fallet i år, då företaget nyligen avtäckte Iphone XS Max, Iphone XS, Iphone XR samt den smarta klockan Watch 4.

Läs mer om Iphone XS Max, Iphone XS och Iphone XR

I samband med lanseringen passar Apple på att ta bort de äldre modellerna Iphone X, Iphone 6S, Iphone 6S Plus och Iphone SE från sin webbutik då de ersätts av de nya telefonerna för året. Detta gäller för alla utom Iphone SE, som inte har någon motsvarighet bland 2018 års modeller.

Iphone SE var en instegsmodell med samma mått som Iphone 5 och 5S, med nästintill identiskt utseende och en skärm på fyra tum. Modellen var tillsammans med Iphone 6S även den sista från Apple med ett separat hörlurssuttag, då samtliga av de nya telefonerna endast bestyckas med en Ligtning-anslutning.

Iphone XS och XS Max lanseras den 21 september, medan Iphone XR dyker upp i butiker den 26 oktober. Prismässigt hamnar de på 12 795 och 13 995 kronor för XS respektive XS Max med 64 GB lagringsutrymme. Iphone XR i samma utförande har en något lägre prislapp på 9 495 kronor.