Dell är en av många tillverkare när det kommer till skärmar, och släpper en rad nya modeller varje år. Större delen av dessa riktar sig dock till vanliga hemanvändare och de mer spelinriktade funktionerna återfinns hos företagets Alienware-produkter.

Nu lanserar Dell sin nya modeller Ultrathin S2719DC som för ovanlighetens skull bestyckas med Freesync, vilket är AMD:s teknik för adaptiv bildsynkronisering. Ett av skärmens andra mer utstickande drag är, som namnet antyder, den tunna tjockleken som ligger på 29 mm.

Sett till specifikationer handlar det om en 27-tumsmodell med en IPS-panel och upplösningen 2 560 × 1 440 pixlar. Responstiden ligger på 5–8 ms beroende på läge och skärmen har en uppdateringsfrekvens på 60 Hz. I övrigt är den certifierad enligt DisplayHDR 600 vilket innebär en maximal ljusstyrka på 600 nits.

Sett till anslutningar finns en USB Type-C som kan leverera upp till 45 W samt en HDMI och två stycken USB 3.0. Dell Ultrathin S2719DC finns tillgänglig nu och har en rekommenderad prislapp på 549 USD, motsvarande cirka 6 300 kronor inklusive moms.