Battle for Azeroth snabbast säljande expansionen till World of Warcraft

Blizzard avslöjar starka försäljningssiffrorna för Battle for Azeroth, vilka uppgick till 3,4 miljoner det första dygnet och är därmed ett rekord för serien.

Onlinerollspelet World of Warcraft släpptes 2004 och har sedan dess varit ett av världens mest populära spel. Bragden blir inte mindre imponerande av att spelet i sig kostar pengar, samtidigt som användare behöver prenumerera på en månadskostnad för titeln om de vill fortsätta spela.

På senare år har dock spelet tappat i popularitet, och dagens siffror är en god bit ifrån de tolv miljoner spelare som var aktiva samtidigt vid toppnoteringen. Nu får spelet nytt liv, då Blizzard kort efter lanseringen av den senaste expansionen Battle for Azeroth avslöjade rekordmässiga försäljningssiffror.

wow_battle_for_azeroth_key_art.0.jpg

Det första dygnet såldes totalt 3,4 miljoner exemplar, vilket är den bästa försäljningen någonsin för World of Warcraft. Expansionen bjuder bland annat på två nya kontinenter, ett utökat nivåtak samt tre nya raser vardera åt de båda konflikthärjade fraktionerna. Även en viss ny spelmekanik finns, där spelare nu kan plundra outforskade öar.

För entusiaster tillkommer dessutom en del godis, med DirectX 12-stöd samt stöd för ultrabreda skärmar i filmsekvenser som släpps i en medföljande patch. Battle for Azeroth släpptes den 14 augusti, och alla prenumeranter kan numera erhålla såväl tidigare expansioner som grundspelet gratis.