No Man's Sky hade inte en helt smärtfri lansering, där en blandning av skyhöga förhoppningar och missvisande marknadsföring var som gjort för en kritikstorm. Utvecklarna lovade bot och bättring, varpå de sedan släppet 2016 har tryckt ut en rad större uppdateringar till spelet för att ta det närmare den ursprungliga visionen.

Nu kommer den största hittills i och med No Man's Sky Next, vilket blir en gratis uppdatering för alla nuvarande ägare. På menyn står framförallt ett renodlat flerspelarläge, där spelare kommer kunna uppleva det slumpgenererade universumet tillsammans med vänner eller andra spelare online.

Därutöver finns en hel del nyheter, bland annat får sig basbyggandet en ordentlig genomgång. Numera går baser att bygga överallt på planeter, och hundratals nya delar har lagts till för allt mer komplexa och intrikata konstruktioner. Dessutom har grafiken omarbetats, med bland annat nya texturer, miljöer och effekter, vilka tillsammans bådar för en mer polerad upplevelse.

Spelmässigt tillkommer möjligheten att styra armador med rymdfregatter, vilka kan kallas till spelaren för understöd, eller skickas ut i universum för utforskning. Allt styrs från spelarens flaggskepp, vilket även fungerar som en utgångspunkt för vissa samarbetsuppdrag. Slutligen kommer en tredjepersonsvy med i uppdateringen.

No Man's Sky Next finns tillgängligt för nedladdning från och med den 24 juli på PC/Windows och Playstation 4. Samma dag lanseras spelet för första gången på Xbox One.

Passa även på att gå med i vår Discord-kanal om du vill hitta andra datorintresserade att spela med!