AMD:s HEDT-plattform Ryzen Threadripper introducerades under sommaren 2017 och är nära besläktad med bolagets serverprocessorer i Epyc-familjen. Till följd av detta är entusiastprocessorerna osedvanligt stora, och i kombination med hög energiförbrukning är kravet på kylare extra höga.

På Computex 2018 visar Cooler Master en kylare som har tagits fram i samarbete med AMD. Modellen heter Wraith Ripper och blir officiell referenskylare för Ryzen Threadripper i samband med lanseringen av andra generationen, som sker någon gång under tredje kvartalet.

Ryzen Threadripper 2 kommer att utrustas med upp till 32 kärnor och 64 trådar, där TDP-värdet landar på 250 watt. För att hålla temperaturen i schack är Wraith Ripper därför en fläskig tornkylare, där två kylflänsar ackompanjeras av en mellanliggande fläkt. Kontaktytan har samma dimensioner som processorns integrerade värmespridare och ansluts till flänsarna med värmeledningsrör.

När det kommer till det yttre är kylflänsarna svarta och omges av paneler för ett städat utseende. Trenden trogen är kylaren bestyckad med belysning enligt adresserbar RGB, något som även gäller Ryzen Threadrippers logotyp som pryder kåpan ovanför fläkten.

► Läs alla artiklar från #computex-2018

Det är ännu oklart om Wraith Ripper kommer inkluderas med Threadripper-processorerna eller om den säljs separat, där eventuell prislapp ännu är okänd. Cooler Master talar även om att lösningen kan variera mellan regioner. Liksom Ryzen Threadripper 2 lanseras kylaren någon gång under tredje kvartalet.