På senare tid har det talats mycket om kommande processorer från både Intel och AMD och under Computex 2018 presenterade de båda företagen nya modeller. För Intels del handlar det bland annat om en ny 28-kärnig processor riktad mot entusiaster, vilken kort därefter kontrades av AMD:s Ryzen Threadripper 2 med upp till 32 kärnor.

Intel demonstrerar 28 kärnor under Computex 2018

Trots att namnet på Intels nya modell ännu inte tillkännagivits har tillverkare redan börjat arbeta på moderkort för processorn och en av dessa är Gigabyte. Detaljer kring specifikationer är få, men moderkortet har 32 fasers strömförsörjning vilken på grund av värmeutveckling kyls av en rejäl fläns med fyra mindre fläktar.

Moderkortet avslöjar även namnet för den sockel som används för Intels modell med 28 kärnor, nämligen LGA 3647 som i dagsläget används för flera av bolagets Xeon-processorer för servermarknaden. I övrigt syns sju stycken PCI Express-platser samt totalt tolv platser för primärminne, vilket talar för att processorfamiljen för entusiaster likt Xeon-varianterna begåvas med DDR4 i sex kanaler.

► Läs alla artiklar från #computex-2018

När Gigabytes moderkort lanseras är i dagsläget okänt, men detta sker troligen i samband med lanseringen av Intels nya processor under årets fjärde kvartal.