År 2015 avtäcktes Fallout 4, vilket även lanserades samma år. Nyligen började Bethesda hajpa ett nytt spel i serien, och kort därefter avtäcktes trailern för nya Fallout 76. Exakt vilken inriktning spelet har fått är dock ännu höljt i dunkel.

Kotakus Jason Schreier har tidigare menat på att spelare som förväntar sig ett traditionellt Fallout med en spelare som strövar runt i det kärnvapensargade landskapet kommer bli mycket besvikna. Nu förtydligar han att det dock inte rör sig om något battle royale-spel och inte heller någon klon av överlevnadsspel som Dayz, Rust eller Ark: Survival Evolved.

Istället ska spelet vara influerat av dessa titlar, och bjuda på onlinesamarbete med bland annat fokus på basbyggande. Sedvanliga moment för Fallout såsom påkostad handling, en bred flora av uppdrag samt rollspelselement sägs vara intakta.

Nämnvärt är att användaren Someh som först avslöjade Fallout 76 på Reddit hävdar att Bethesda samtidigt kommer avtäcka en remaster av Fallout 3. Enligt användaren kan spelare förvänta sig släpp av åtminstone Fallout 76 under 2018, inte helt olikt hur Fallout 4 avtäcktes kort innan release.

Bethesda kommer berätta mer om spelet den 10 juni under företagets E3-konferens, där det avtäcks officiellt.