Den svenska utvecklaren DICE har sedan 2002 varit synonym med spelserien Battlefield, där huvudattraktionen är storslagna onlinebataljer med olika spelklasser och fordon. Senast ut var Battlefield 1 och första världskrigets blodiga krigsskådeplatser, där ambitiös grafik levererades med hjälp av spelmotorn Frostbite.

För bara några dagar sedan avtäcktes efterföljaren Battlefield V med en trailer. I speltiteln går serien tillbaka till rötterna med andra världskriget, och i sedvanlig ordning bjuds det på imponerande grafik genom Frostbite. Nu avtäcks även de grundläggande systemkraven på Origin.

Sett till komponenterna som krävs för att få Battlefield V att rulla har dessa inte skruvats upp sedan föregångaren. Grafikmässigt gäller 2012 års mellanklassare i form av AMD Radeon HD 7850 alternativt Geforce GTX 660 från Nvidia – båda med minst 2 GB grafikminne.

På processorsidan är det sexkärniga AMD FX-6350 baserad på Piledriver som minimikrav från den röda sidan, medan kraven för Intel landar på Skylake-baserade Core i5-6600K. Sett till minne anges 8 GB primärminne och minst 50 GB lagringsutrymme. Stöd finns för Windows 7, 8.1 och 10 i 64 bitar.

Battlefield V släpps till PC/Windows, Xbox One och Playstation 4 den 19 oktober.

Uppdatering 2018-06-06

EA tillbakavisar de grundläggande systemkraven med förklaringen att dessa är platshållare för de slutgiltiga kraven, som i dagsläget inte har fastställts.