Den 25 maj träder en ny lag inom EU i kraft kallad General Data Protection Regulation (GDPR), eller dataskyddsförordningen. Denna ersätter det tidigare personuppgiftslagen (PUL) och innebär att företag inte längre får lagra uppgifter om kunder och användare utan anledning. Det innebär även kännbara straff för de som inte följer dessa regler.

Detta påverkar även oss och ni på SweClockers. I praktiken innebär det att vi inför ett nytt användaravtal som tydligt klargör exakt vilka personuppgifter som sparas, varför de gör det och hur dessa hanteras. Skillnaden mot tidigare blir dock relativt liten, då vi alltid sett till att inte spara fler användaruppgifter än nödvändigt, såsom e-postadress.

Länk till SweClockers användaravtal

Från och med idag, den 24 maj, kommer alla användare vid första inloggningen behöva godkänna det nya användaravtalet. Detta behöver endast göras en gång. För frågor om hur SweClockers hanterar personuppgifter går det bra att använda kontaktformuläret. För övriga frågor om lagstiftningen hänvisar vi till Datainspektionen.