Trådlösa möss avsedda för spelande har på senare år blivit allt vanligare och den tekniska utvecklingen har gjort att dessa på allvar blivit ett alternativ till trådbundna sådana. En av de tillverkare som satsat på detta är Logitech, som bland annat har sin modell G900 Chaos Spectrum.

Företaget fortsätter satsningen och avtäcker den trådlösa spelmusen G305, vilken bland annat utrustas med den egna optiska Hero-sensorn. Sett till utseendet handlar det om en avskalad design, utan upplysta partier och tre programmerbara knappar.

Logitech utlovar kraftigt förbättrad batteritid, med 250 timmars speltid med ett ensamt AA-batteri. Pekdonet använder även bolagets trådlösa teknik Lightspeed, vilket innebär en fördröjning på endast 1 ms. Det finns även ett Endurance-läge, vilket ökar fördröjningen till 8 ms och batteritiden till upp till nio månader.

Logitech G305 släpps senare under maj månad och finns tillgänglig i färgerna svart och vit. Den rekommenderade prislappen hamnar på 60 USD, motsvarande cirka 600 kronor inklusive moms.