I slutet av 2017 talade Intel om vad som komma skall för företaget, med bland annat Ice Lake som blir efterträdare till åttonde generationens Core-processorer. Innan dess planerar dock företaget att släppa Cannon Lake, som blir Intels första processorfamilj som tillverkas på 10 nanometer.

I samband med att de presenterar sin senaste kvartalsrapport berättar bolagets att det fortfarande finns vissa problem när det kommer till tillverkningen på 10 nanometer, vilket är varför massproduktionen av Cannon Lake skjuts på framtiden. Anledningen är problem med att få tillräckligt stort antal fungerande kretsar, eller yields, och planen är att trappa upp produktionen under 2019.

Intel har tidigare visat bärbara modeller med Cannon Lake och uppgifter talar för att den tillsammans med Coffee Lake ingår i åttonde generationens Core, men att de täcker olika segment. Det är ännu okänt huruvida Cannon Lake är tänkt att släppas för stationära datorer eller ej.

Avslutningsvis meddelar Intel att de kommer fortsätta utveckla sin 14-nanometersteknik parallellt med 10 nanometer. Denna optimering av 14 nanometer väntas bland annat handla om ändringar på kiselnivå som ska innebära inbyggt skydd mot säkerhetshålet Spectre.