För mindre än en vecka sedan florerade rykten om att Microsoft övervägde ett förvärv av bland annat utgivaren EA, vars meritlista innehåller kända namn som Battlefield och Fifa. Ryktet gjorde även gällande att Valve samt PUBG Corp stod med på listan av intressanta förvärv.

Nu svarar en av grundarna till Valve, Gabe Newell, på ett mail kring spekulationerna. En kund ställer frågan om huruvida ett köp är aktuellt, varpå Gabe Newell kort och gott svarar att han inte är medveten om en sådan affär. Mailet finns publicerat på forumet Resetera.

Valve, bolaget bakom distributionstjänsten Steam och klassiker som Half-Life och Portal, är fortfarande ett privatägt och icke börsnoterat företag. Gabe Newell äger dessutom över 50 procent av bolaget, vilket skulle göra ett förvärv omöjligt utan att ta över hans andelar.

Microsoft har dock ungefär en biljon kronor i kassan i dagsläget, och uppges vara ute efter en större aktör på spelmarknaden. Denna verkar dock inte bli Valve, men vilket bolag det kan tänkas bli, eller om en sådan affär någonsin kommer bli en realitet, är fortfarande okänt.