Nederländska Phanteks fortsätter skörda goda framgångar på chassimarknaden, där speciellt modeller i företagets prisvärda serie Eclipse får allt större fotfäste. På årets CES-mässa visas ytterligare ett tillskott till serien i form av Eclipse 350X.

Det nya chassit baseras kring föregående års Eclipse P300, där ett par justeringar har gjorts för bättre komponentkompatiblitet. Främst handlar det om att stommen förlängts på djupet, vilket rättar till ett av de största klagomålen med P300, där det var snävt med utrymme för nätaggregatet. Därtill ger det utökade djupet bättre möjlighet att montera långa grafikkort ihop med radiatorer i framkkant.

Utöver detta är RGB-belysning i fokus hos modellen, där framsidan och sidan är bestyckade med adresserbara ljuslister vars lysdioder kan styras individuellt. Dessa ackompanjeras av en inbyggd ljuskontroller som är särskilt framtagen för adresserbar RGB-belysning, vilket kan vara trevligt då moderkort med stöd för den typen av belysning ofta ligger i de övre prisklasserna.

► Läs alla artiklar från #CES-2018

Phanteks Eclipse P350X kommer på sikt att ersätta Eclipse P400 utan härdat glas, och lanseras i slutet av årets första kvartal med en rekommenderad prislapp på 69 EUR. För att nå prispunkten har företaget bytt ut frontpanelen av metall mot en variant av borstad plast.