NZXT är kanske mest känt för chassin och kylare, som ofta kommer med en något annorlunda design. Företaget gjorde även ett kortare besök till nätaggregatsbranschen med serien Hale, men återgick sedermera till kärnverksamheten. CES 2018 markerar dock startskottet för en ny satsning, nämligen moderkort.

I samband med detta avtäcker NZXT modellen N7 Z370 för åttonde generationens Intel Core-processor och formfaktorn ATX. Bolaget fortsätter på inslaget spår, där den i särklass mest utmärkande egenskapen är en design som står ut i mängden. Detta genom en heltäckande platta i metall, vilken gör att större delen av komponenterna utöver anslutningarna som krävs för montering förblir dolda.

Nämnvärt är även att användare kan skräddarsy modellen med egna färgkombinationer på metallplattan, där bland annat vitt, svart, blått, rött och lila finns att tillgå. Sett till specifikationer gäller bland annat strömförsörjning i 15 faser samt digital fläktkontroller och integrerad RGB-belysning som går att styra med den medföljande mjukvaran.

När det kommer till de interna anslutningarna står två PCI Express x16 på menyn, tillsammans med två x4 och en x1 för diverse instickskort. Fyra minnesplatser finns att tillgå där dessa klarar av upp till 64 GB DDR4-minne i hastigheter om maximalt 3 866 MHz. Lagringsmässigt utrustas NZXT N7 med fyra SATA 6 Gbps, två M.2-platser samt stöd för Intels lagringsteknologi Optane.

Därutöver märks stöd för sex stycken USB 2.0-anslutningar samt fyra USB 3.1 (5 Gbps) via de interna uttagen. IO-panelen bestyckas med fem USB 2.0, fyra USB 3.1 (5 Gbps), ett Ethernet-uttag samt kontakter för analogt och optiskt ljud. Nätverkskortet signeras Intel, medan det integrerade ljudkortet ALC1220 kommer från Realtek.

NZXT N7 Z370 uppges dyka upp i svenska butiker mot slutet av månaden, till ett rekommenderat pris på 325 euro, motsvarande omkring 3 200 kronor. De skräddarsydda metallplattorna går på 14,99 dollar styck, vilket motsvarar ungefär 154 kronor inklusive moms.

► Läs alla artiklar från #CES-2018