Inför teknikmässan CES 2018 har ett flertal skärmrelaterade produkter hittat ut på webben, däribland LG:s TV på 88 tum med 8K UHD-upplösning och OLED. Skärmtekniken erbjuder höga kontraster och snabb svarstid, men har hittills främst använts i mobiltelefoner och TV-apparater.

Via sin webbplats visar nu Asus skärmen Proart PQ22UC, där egenskaper ämnade för professionella användare levereras i ett portabelt utförande. Den fabrikskalibrerade bildpanelen är av OLED-typ och täcker 99 procent av DCI-P3-spektrumet samt stöd för HDR.

Skärmen mäter in på 21,6 tum och har en upplösning om 3 840 × 2 160 pixlar eller 4K UHD, vilket ger en pixeltäthet om 204 pixlar per tum.

Den utlovade portabiliteten blir delvis möjlig genom en vikt på strax under 1 kg. Dessutom kan det medföljande skärmstativet monteras bort och vikas ihop för att spara plats vid transport. Bildanslutningarna utgörs av USB Type-C och Micro HDMI.

Asus Proart PQ22UC visas under CES 2018 och väntas bli tillgänglig under våren. Uppgifter gällande pris är fortfarande okänt.

► Läs alla artiklar från #CES-2018