Tidigare under året bekräftade Intel att de tillsammans med AMD arbetar på en ny processor ur företagets åttonde generation, vilken skulle bestyckas med integrerad Vega-grafik. Under årets CES-mässa berättade Intel mer om denna och nu presenteras en av de första enheterna.

Det handlar om en NUC-enhet från Intel, som har kodnamnet Hades Canyon och blir därmed uppföljaren till 2016 års Skull Canyon. Datorn kommer i två varianter, där den dyrare modellen NUC8I7HVK utrustas med en Intel Core i7-8809G som körs i hastigheter mellan 3,1 och 4,2 GHz, samt Radeon RX Vega M GH-grafik.

För den något billigare enheten NUC8I7HNK används en Core i7-8705G med samma klockfrekvens och en något långsammare grafikdel i form av Radeon RX Vega GL. Sett till prestanda ska båda modellerna kunna driva de flesta VR-upplevelserna på marknaden samt erbjuda en uppdateringsfrekvens på minst 60 FPS i moderna speltitlar i upplösningen 1080p.

Sett till anslutningar kommer båda enheterna med två USB Type-C med Thunderbolt 3, två gigabit Ethernet, två Mini Displayport, fyra USB 3.1, en HDMI samt en utgång för ljud på baksidan. På framsidan sitter ytterligare en USB Type-C, två USB Type-A, en HDMI, en ljudutgång samt läsare minneskort av typen SDXC.

► Läs alla artiklar från #ces-2018

Precis som tidigare NUC-enheter riktar sig även dessa till datorbyggare, då de säljs utan lagring, primärminne och övrig kringutrustning. Datorerna har ännu inget konkret lanseringsdatum men kommer kosta mellan 8 200 och 10 200 kronor inklusive moms, beroende på modell. Enheterna ska enligt Intel hitta ut hos återförsäljare under våren 2018.