När Activision släppt förstapersonsskjutaren Destiny år 2014 lanserades denna endast för Playstation- och Xbox-konsoler. Det var först i och med Destiny 2, som lanserades i september 2017, spelserien gjorde premiär på PC-plattformen och blev snabbt en populär speltitel bland många.

Nu meddelar utgivaren att de även släpper en gratis testversion, vilken blir tillgänglig för samtliga plattformar. För PC körs den, precis som betalversionen, via Blizzards Battle.net-klient och ger tillgång till kampanjuppdrag i European Dead Zone och på månen Titan. Det går även att spela PvP-läget i multiplayer, där Crucible Quickplay Playlist blir tillgänglig.

Activision meddelade även nyligen att de arbetar på den första expansionen för Destiny 2, vilken får namnet Curse of Osiris och ska släppas i början av december. Denna introducerar bland annat ett flertal nya uppdrag, samt karaktärer och föremål.

Testversionen av Destiny 2 finns tillgänglig från och med den 28 november och går att ladda ned via Blizzards spelklient Battle.net. Alla framsteg som görs i denna följer även med vid eventuellt köp av den betalda versionen av spelet.