Oneplus är en uppstickare i mobilbranschen som skapade mycket rubriker när bolaget lanserade sin första telefon Oneplus One, tillsammans med mjukvara från Cyanogen. Telefonen erbjöd specifikationer i linje med flera gånger dyrare telefoner, vilket gjorde att modellen blev populär inte minst bland entusiaster.

Sedermera kom bolaget att släppa både mobil nummer två och tre, där trean sedan ersattes av 3T bara några månader efter lansering. Sin vana trogen ger nu bolaget Oneplus 5 samma behandling, där ny skärm, kamera och ansiktsigenkänning är paradnumren för Oneplus 5T.

Den största förändringen sker på framsidan, där den tidigare 5,5 tum stora 16:9-skärmen ersätts av en 6-tumsskärm begåvad med AMOLED samt bildförhållandet 18:9 tillsammans med 2 160 × 1 080 pixlar. Detta innebär att telefonen trots en större skärm – som täcker 80,5 procent av framsidan – kan behålla nästan samma yttermått. Dessa anges till 156 × 75 × 7,3 mm, parat med en vikt om 162 gram.

Designen ser inga omvälvande skillnader, utan det är samma unibody-konstruktion i metall som gäller. På grund av den större skärmen har dock fingeravtrycksläsaren fått flytta till baksidan och därtill har även avancerad ansiktsigenkänning tillkommit som alternativ för att låsa upp mobilen.

Huvudkameran baseras på samma modul och sensor som innan, med 16 megapixlar och stort ljusinsläpp tack vare en f/1,7-bländare. Den sekundära kameran har dock bytts ut och ersätts av en för mörker specialdesignad 20 megapixel-kamera, också den med ett bländartal om f/1,7. Denna kombinerar fyra pixlar till en, vilket sägs ge bättre resultat i mörker.

Vidare har Oneplus valt att behålla det mesta intakt från Oneplus 5. Här återfinns Qualcomms senaste systemprocessor Snapdragon 835, ett batteri om 3 300 mAh med snabbladdningstekniken Dash Charge, samt 6 GB LPDDR4X-minne tillsammans med 64 GB UFS 2.1 lagringsutrymme, alternativt 8 GB respektive 128 GB för toppmodellen.

Slutligen levereras Oneplus 5T med företagets relativt rena OxygenOS, baserat på Android 7.1.1 Nougat, med en uppdatering till 8.0 Oreo utlovad till första kvartalet 2018. Precis som på föregångaren är telefonen utrustad med ett 3,5 mm-uttag.

Oneplus 5T kommer gå att beställa från bolagets webbplats den 21 november, med ett startpris om 4 999 kronor för modellen med 6 GB primärminne och 64 GB lagringsutrymme.